MESO FOCUS Media en onderwijs

Bevat bijdragen die een beeld geven hoe de media werken, en verder een aantal handreikingen voor de omgang met de media. Aan deze Meso Focus werkten mee: Piet van Asseldonk (eindredacteur NOVA en NOS-projecten, eerder eindredacteur NOS-Journaal en Het Capitool, de voorganger van Buitenhof), Noud Cornelissen (zelfstandig communicatieadviseur Cornelissen Communicatie), Nico Drok (hoofddocent bij de opleiding Journalistiek van de Hogeschool Windesheim), Dick van Eijk (chef economieredactie NRC Handelsblad), Pieter Leenheer (redacteur Meso Magazine en Meso Focus), Emmanuel Naaijkens (redacteur onderwijs Brabants Dagblad), Robert Sikkes (hoofdredacteur het Onderwijsblad) en Marc Vermeulen (hoogleraar-directeur IVA Universiteit van Tilburg).

Uw kind op internet

Een handig en uniek beeldboek dat de generatiekloof op het gebied van internet tussen ouders en kinderen overbrugt. In zes hoofdstukken worden de belangrijkste bezigheden van tieners op internet behandeld. U leest wat ze doen op internet, leert de termen die daarbij horen en ziet meteen hoe dat eruitziet op het beeldscherm., ISBN 9789013057225 Auteur: Bergervoet, E. & J. Pardoen Paperback 127 pagina’s | A.W. Bruna Nieuwe Media | mei 2008

Koken zonder vrees

André Dumont (Simpelveld, 1942) begon zijn loopbaan als schrijver ter Inspectie van ’s Rijksbelastingen te Heerlen, verloor de oorlog in Nederlands Nieuw Guinea en pacificeerde daarna alsclub- en buurthuisleider de Haagse Schilderswijk zonder veel resultaat, werd vormingswerker bij de Workende Jengeren om na enige jaren over te stappen als docent naar de opleiding van vormingswerkers bij de huidige Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.Tussen 1982 en nu namen de onderwijsactiviteiten steeds verder af om in toenemende mate plaats te maken voor inspanningen als lid van het hoofdbestuur van de Algemene Onderwijsbond waar hij vanaf 1989 werkte als internationaal secretaris van dit syndicaat.Hij is sinds de oprichting actief lid (voorzitter 1999 – 2006, thans secretaris) van het Louis Paul Boongenootschap. Verder is hij penningmeester/vrijwillig medewerker van het Vlaams Cultureel Kwartier en bestuurslid van Groenlinks in Nijmegen André Dumont is regelmatig in gebukte toestand aan te treffen in een Nijmeegse volkstuin. Dat laatste heeft alles te maken met zijn grote passie: het koken. Hij maakt graag gebruik van pure ingrediënten, is niet te bang voor een ingewikkeld gerecht of een kieskeurig gezelschap. In Koken Zonder Vrees maken we kennis met de Italiaanse, Vlaamse en Limburgse keuken, waarin Dumont laat zien dat hij van de wereld is. Wees niet bang, in dit kookboek staan enkel beproefde recepten. Om drie keer te genieten: eerst om ze te lezen, vervolgens om ze te bereiden en niet in de laatste plaats om de loftuitingen van uw disgenoten in ontvangst te nemen.

Krassen in de lak

Het literaire debuut van Piet Post in 2003.  Krassen in de lak maakt op pakkende, soms navrante wijze duidelijk dat men arbeidsconflicten maar beter bloedserieus kan nemen. De jonge Groninger literator Piet Post slaagt er in om in heldere taal en dito romanstructuur de zielenroerselen weer te geven van een man die tussen de raderen van het hedendaagse gezinsleven en arbeidzame bestaan vermorzeld dreigt te raken.  Wat is er gebeurd, hoe gaat het verder en hoe loopt dit af, zijn slechts enkele van de vragen die de lezer vanaf de eerste bladzijde van deze pageturner bij de strot grijpen en dit kwetsbare lichaamsdeel pas na de laatste bladzijde heel langzaam weer vrijgeven. Een absolute must voor werkgevers, werknemers en voor mensen die een werkgever of een werknemer kennen of menen er een te kennen.

ISBN 90-9017717-5