Leergang PR en Communicatie VO

Goede communicatie wordt steeds belangrijker voor de school. En je kunt het niet uitbesteden, want het zijn uiteindelijk medewerkers, leerlingen en ouders die het beeld bepalen. Daarom deze korte leergang voor pr- en communicatiemedewerkers op scholen voor voortgezet onderwijs, de uitvoerders dus. Deze leergang is heel praktisch: organisatie van de open dag, productie van de schoolgids, werving leerlingen, internet, social media publiciteit, crisiscommunicatie, schrijven van teksten en het maken van een communicatieplan.

Info en inschrijven

AVS logocel_kleinerLeergang Strategische Communicatie en PR voor Schoolleiders PO

Als schoolleider in het primair onderwijs leeft u in een glazen huis. U heeft te maken met veel verschillende doelgroepen en schaakt op tien borden tegelijk. Hoe organiseert u de communicatie van uw school zo effectief mogelijk? Met de Leergang Strategische Communicatie & PR laat u zich niet meer leiden door de waan van de dag, maar heeft u zelf de regie op de communicatie in en over uw school. In deze leergang voor schoolleiders in het primair onderwijs leert u hoe u uw eigen rol kun versterken, hoe u mensen en middelen beter kunt inzetten, kortom hoe u meer grip heeft op de communicatie van uw school.
Deze leergang wordt verzorgd in samenwerking met de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS). De leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

Meer informatie en aanmelden

Download flyer

Masterclass Sociale Media VO (in company)

Sociale Media zijn een hype, maar wel eentje die niet snel overwaait. Scholen, ouders en de leerlingen hebben er volop mee te maken. In deze masterclass laat Noud Cornelissen zien wat er zoal te koop is in deze wereld, waar trouwens opvallend veel gratis is. De lezing is toegespitst op de scholen van de deelnemers.

Meer informatie 

Masterclass Crisiscommunicatie (in company)

Een leerling vermist. Een ernstig ongeluk. Seksuele intimidatie. Fraude. Bedreigingen via Twitter. Gelukkig gaat het meestal goed op school, maar een crisis  kan zich zomaar op een dag aandienen. Als een donderslag bij heldere hemel. Wegkruipen of ‘geen commentaar’ werkt niet. Deze masterclass wel.

Meer informatie

Masterclass Mediatraining (in company)

In deze masterclass ligt de nadruk op het intensief trainen van interviewvaardigheden voor radio, tv en schrijvende pers en sociale media. In een kleine groep gaan we, met een ervaren journalist, aan de slag met de verschillende soorten interviews (radio, tv, crisis, telefoongesprek, schrijvende pers)

Meer informatie